Mi alapján válasszunk vállalatirányítási rendszert!

Tévhit, hogy csak nagy cégek engedhetik meg maguknak, vagy az, hogy csak nagy cégeknek van rá szükségük!

Egy komplex rendszer bevezetése általában nagy feladat, ezért mielőtt elkezd különböző rendszereket kutatni, nézegetni, néhány fontos kérdést és igényt meg kell fogalmazni a vállalkozására nézve. 

Hol szorít legjobban a cipő?

Első lépés

Gondolja végig vállalkozásának folyamatait. Hol érzi a legnagyobb hiányosságokat? Hol érzi, hogy hatékonyabban kellene működni? Melyek azok a folyamatok, amelyek a legtöbb energiát veszik el? Melyek azok az információk, amelyek elengedhetetlenek a vállalata működése szempontjából? Jelenleg hol találhatóak ezek az információk? Ha ezek az információk valaki fejében, vagy füzetben, Excel táblákban, Word dokumentumokban vannak, akkor nem egy egységes rendszer tárolja azokat és nem férhető könnyen hozzá, nem elemezhető, nem integrált, azaz, ha szükség van rá, akkor újra manuálisan be kell vinni egy újabb rendszerbe.

Második lépés

Mire használná a vállalatirányítási rendszert? Ha nem a teljes folyamatot szeretné most komplexen kezelni, mert úgy érzi, ez egyszerre mind anyagilag, mind erőforrásigény miatt nagy falat lenne, akkor mely területen égetően szükséges a segítség, támogatás?

Milyen folyamatokat kezelne benne?

Kik és hányan használnák a rendszert?

Harmadik lépés

Egy vállalatirányítási rendszer bevezetését a folyamatfelmérés előzi meg. ez elengedhetetlen már a megfelelő vállalatirányítási rendszer kiválasztása szempontjából is. A folyamatfelmérés összetettsége függ a vállalkozás nagyságától, a meglévő folyamatok sokszínűségétől és mennyiségétől, összetettségétől.

A folyamatfelmérést ajánlott a legégetőbb területtel kezdeni, ahol leginkább érezzük a hiányosságokat. Ha nem vezetünk be vállalatirányítási rendszert, akkor is fontos feladat, mert már a folyamatok feltárásával rájöhetünk, hol tudunk javítani, optimalizálni.

Amennyiben ön nem tudja a folyamataikat megfelelő folyamatleírásban rögzíteni, akkor sem keseredjen el, mert mi segítünk.

Az első megkeresés előtt, ha már az első két lépésen túlvan, akkor a szakembereink már tudják mely területekre kell mindenképpen bevezetni a rendszert.

Nem muszáj egyszerre minden területet lefedni, lehet fokozatosan is, amely pénztárca és erőforráskímélő.

Egy rendszert minimum 5 évre vezetünk be, de legtöbb partnerünk 10-20 éve együtt dolgozik velünk és élvezi a támogatásunkat, a folyamatosan megújuló vállalatirányítási rendszerünket.

Tartozzon Ön is a Cobra Computer rendszerét használók körébe és kamatozza Ön is a cégünk 35 éves tapasztalatát.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Legfrissebb bejegyzéseink
Rólunk mondták
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue