Górcső alatt a Díjbekérő – Előlegszámla – Végszámla

A CobraConto.Net Vállalatirányítási Rendszerrel könnyedén kezelhető a számlázás a díjbekérőtől a végszámlázásig

Sok vállalkozásnak problémát jelent a késedelmes fizetések kezelése. Ez nemcsak a késői bevételt jelenti, hanem az ÁFA fizetési kötelezettségét is magával hozza. A CobraConto.Net vállalatirányítási rendszer segítségével átláthatóan követhetjük a bizonylatok közötti kapcsolatokat, így könnyedén kezelhető a számlázási folyamat.

Mikor és miért állítunk ki díjbekérőt?

A díjbekérő segítségével minimalizálhatók a kintlévőségek, csökkentve az ÁFA-tartozás kockázatát. Fontos megjegyezni, hogy a díjbekérő kiállításakor még nem történt teljesítés, és nem kell könyvelni, így nincs adózási következménye.

Előlegszámla: mi változott?

Az előlegszámla ma már nem különbözik jogilag a hagyományos számlától. Az ÁFA fizetési kötelezettség az előlegszámla kiállításakor is érvényes. A CobraConto.Net rendszer segítségével könnyedén kezelhetjük ezt a folyamatot.

A végszámla szerepe és fontossága

A végszámla kiállítása a teljesítés után következik, ahol az előleg összege levonásra kerül. A CobraConto.Net rendszer lehetővé teszi, hogy könnyedén hivatkozzunk a korábbi előlegszámlákra, biztosítva a tranzakciók átláthatóságát.

Összefoglalás

A CobraConto.Net vállalatirányítási rendszerrel a számlázási folyamat egyszerűbbé és átláthatóbbá válik. Ezáltal a vállalkozások hatékonyabban kezelhetik pénzügyeiket, csökkentve a késedelmes fizetések és az ÁFA-tartozások kockázatát. Díjbekérőt állíthatunk ki a pénzügy modulból, de az értékesítés modulban az adott rendelésre is tetszőlegesen. A bankból vagy pénztárból történő kiegyenlítést követően pedig elkészíthető az előlegszámla, majd teljesítést követően a végszámla. Egy előlegszámlából több végszámla készíthető, a vállalatirányítási rendszer mindig a fennmaradó összeget kínálja fel, amely még nem lett végszámlázva. Egy végszámlához pedig több előlegszámlát is behívhatunk. Amennyiben véletlenül az előlegszámla rosszul lett kiállítva, akkor az módosító okirattal korrigálható.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Legfrissebb bejegyzéseink
Rólunk mondták
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue