Hogyan térül meg a vállalatirányítási rendszer bevezetése?

Ha gyorsan szeretnék erre válaszolni, mert nincs idő tovább olvasni, akkor csak három szóban összefoglaljuk: IDŐ, PÉNZ, ERRŐFORRÁS

IDŐ

Az adatokat egyszer kell bevinni és a mély integráció és automatizmusok segítségével a rendszer felhasználja azokat ott, ahol erre szükség van, így jelentősen csökken az adminisztráció

Csökken a hibázási lehetőség is, így azok javításával sem kell annyit vesződni, illetve, ha ez mégis megtörténik, akkor az egyszerűen javítható.

Nincs több órás keresgetés, a megfelelő helyen és kimutatással célba érünk.

Az automatizált folyamatok időt spórolnak meg, így van idő a vállalkozás fejlesztésére, a vevőszerzésre, kiszolgálásra, megtartásra fordítani.

PÉNZ

Az idő pénz, na de ennél többről van szó. A beérkezett ajánlatkérések nyomon követesé, események rögzítése, a teljesítések azonnali leszámlázása, a kintlévőség megfelelő kezelése pénzt termel.

Az átlátható cashflow és cashflow forcast is segít a megfelelő döntésben, pénzgazdálkodásban, amit már konkrétan a zsebünkön érezhetünk.

A fent említett integráció segít abban, hogy a manuális adatbevitel helyett az információk integrálásával, valamint a folyamatok automatizálásával költséget csökkentünk. Ha csökken a költségünk, akkor nő a profit.

A megfelelő készletinformációval, megfelelő készletkezelést alkalmazhatunk, így elkerülhetjük a felesleges rendeléseket, illetve a megfelelő lekérdezésekkel rájöhetünk, mely termékek hoznak a legtöbbet és melyek azok, amiket elfelejthetünk.

ERŐFORRÁS

Egy vállalkozásnak ez az egyik szúk keresztmetszete, hiszen sem anyagi, sem humánerőforrás nem áll rendelkezésre korlátlanul, ezért ezekkel nagyon hatékonyan és gazdaságosan kell bánni.

A vállaltirányítási rendszerben rendelkezésre álló információk alapján a vállalat rendelkezésére álló erőforrásai teljes mértékben optimalizáltan kihasználható. A rendszer felméri a készleteket, naprakész, pontos nyilvántartást vezet, így mindkét szempontból lehetővé teszi a legoptimálisabb állapot megtalálását és fenntartását. Az erőforrások ilyen szintű karbantartása pedig idő- és költségmegtakarítást eredményez.

A vállalatirányítási rendszerek ellen leggyakrabban felhozott érv az ára. Igen, valóban egy teljes komplex vállalatirányítási rendszer bevezetése valóban költséges (idő és munkaigényes) és nem minden vállalkozás engedheti meg magának áldozatok nélkül, ezért mi felkészültünk különböző kisebb csomagokkal, hogy a bevezetés egy-egy részterületre már megvalósulhasson, például az értékesítés területén, ezzel is segítve a vállalkozást és így kitermeli majd bőven, hogy akár később egy teljes rendszert bevezessen.

A vállalatirányítási rendszer nélkül működő cégek napjainkban már rendkívül hamar hátrányba kerülnek azon versenytársaikkal szemben, akik már felismerték az ERP-ben rejlő lehetőségeket. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Legfrissebb bejegyzéseink
Rólunk mondták
Join our newsletter and get 20% discount
Promotion nulla vitae elit libero a pharetra augue